Рецепти за готвене

Най-вкусните рецепти с оценки и коментари, свежи идеи за готвене

Рецепти в ‘плодове’

Продукти за сладоледена торта с горски плодове

200 г шоколадов конфитюрза микровълнова
50 г корнфлейкс
500 г горски плодове
2 с. л. пудра захар
1,5 кг сладолед ванилия или сметанов Приготвяне на сладоледена торта с горски плодове

Постели тортената форма (диаметър около 24 см)с хартия за печене. Разтопи конфитюра в микровълновата фурна и го смеси с корнфлейкса. Разпредели сместа във формата и я остави да истине. Пасирай по-голямата част от горските плодове с пудра захарта. Сладоледа разбий с миксера. Половината изсипи върхо шоколадовата смес. Отгоре изсипи половината на плодовото пюре. Смеси останалите части от пюрето и сладоледа и разнеси равномерно върху тортата. Най-отгоре украси с останалите плодове, покрий с прозрачно фолио и остави за един час в камерата.

Необходими продукти:

2 ябълки

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Необходими продукти:

500 г плодове (праскови или ягоди)

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Продукти: 1 кг ягоди, малини, зрели кайсии или праскови (пресни или замразени), 1 кг кисело мляко (250 г сметана), 2 к. ч. пудра захар — по 1 за плода и 1 за киселото мляко (за сметаната — 3 с.л.).

Плодовете се почистват, измиват се и се разпределят в десертни стъклени купички. Поръсват се с пудра захар и се заливат с предварително подсладеното кисело мляко (или с разбитата със захар сметана). Десертът се поднася, след като престои в хладилника най-малко 1—2 часа. За украса върху всяка порция се поставя по един цял плод.

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,
Често ли харесвате неща във Фейсбук, без реално да знаете защо го правите?