Рецепти за готвене

Най-вкусните рецепти с оценки и коментари, свежи идеи за готвене

Рецепти в ‘боле’

Измиват се 8—10 зрели праскови, обелват се, почистват се от костилките, нарязват се на малки парченца и се слагат в купа за боле. Наръсват се с 50—60 г пудра захар, заливат се с 50 мл портокалов или ананасов сироп и се слагат върху лед за 2 часа. Преди консумирането се прибавя 1 литър нектар от праскови и 1 л изстудена минерална вода.

Безалкохолно боле от праскови

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Слагат се в купа за боле 500—600 г измити вишни (почистени от дръжките и костилките), наръсват се с 80—100 г пудра захар и се заливат с 50 мл вишнев сироп. Охлаждат се върху лед. Преди сервирането се прибавят 1 л нектар от вишни и 1 л изстудена минерална вода.

Безалкохолно боле от вишни

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Измиват се 3—4 ароматни добре узрели круши; обелват се, почистват се от семето, нарязват се на ситни парченца и се слагат в купа за боле. Наръсват се с 50—60 г пудра захар и се заливат с малка чашка крушова ракия, също толкова трипъл сек и 1 супена лъжица лимонов сок. Покриват се с капак и се слагат за 2 часа в хладилника. При сервирането се заливат със 700 мл изстудено бяло вино и бутилка шампанско.

Боле от круши

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Приготвя се от 5—6 обелени кайсии без костилките по същия начин, както болето от круши. Прибавя се за вкус кайсиева ракия и трипъл сек. Подслажда се на вкус, охлажда се добре и се разрежда със 700 мл бяло вино, 1/2 бутилка шампанско и 1/2 л минерална вода.

Боле от кайсии

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,

Почиства се 1 среден не много зрял пъпеш и се нарязва на парченца, които се слагат в купа за боле и се наръсват с 40—50 г пудра захар. Залива се с ракиена чашка ери бренди. Покрива се с капак и се оставя в хладилника за 1/2 час, след което се залива с 1 л газиран гроздов сок и 1 бутилка шампанско (предварително изстудени). Разбърква се и се сервира веднага.

Боле от пъпеш

Категория:  Сладкиши      Етикети: ,
При стойностна алтернатива, бихте ли избрали бългатското?